Turkije : Financiering van scholing

Op 13 mei 2014 beleefde Turkije de grootste industriële ramp in zijn geschiedenis. In de provincie Soma, in het westen van het land, veroorzaakte een explosie in een mijn de dood van 301 mijnwerkers. 432 kinderen, waarvan 212 jonger dan 6 jaar, werden door de dood van een vader, broer of ander nabijstaand familielid rechtstreeks door dit drama getroffen.

Om de lasten van de getroffen gezinnen te verlichten, heeft de Stichting Mustela steun gegeven aan het Unicef project "25 TL per child to go to Preschool" ("25 Turkse lira's om naar de kleuterschool te gaan") in samenwerking met het Turkse ministerie van onderwijs.

turquie_mustela.jpg
De Stichting Mustela heeft hiermee 33 kinderen jonger dan 6 jaar geholpen door hun kleuterschoolkosten een jaar te financieren.

< Terug naar de kaart met de acties