Libanon : Noodhulp

Na de explosies van 4 augustus 2020 die de haven van Beiroet en een deel van de stad verwoestten, waarbij meer dan 170 doden en 6000 gewonden vielen en 300.000 mensen dakloos werden, waaronder veel kinderen, steunde de Stichting Mustela de association sœur Emmanuelle (ASMAE) met een gift van 20.000 euro.

aide-urgence-liban.jpg

ASMAE, een partner van de Stichting Mustela, is al vele jaren aanwezig in Libanon om de toegang tot het onderwijs te bevorderen voor kinderen uit gezinnen die in precaire omstandigheden leven, met name in vluchtelingenkampen. Na de explosies reageerde ASMAE snel op haar lokale partners om hun noden te identificeren, slachtoffers te ondersteunen en iets te doen voor Libanese kinderen en hun families, buiten het bestek van haar al lopende projecten.